Blog: TOP 5 over het “onverdoofd slachten debat”

Beste mensen,

Het is weer zo ver, de Ramadan staat voor de deur dus het is weer tijd om stoer te doen en om de politieke spieren te spannen. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) handhaaft het verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren. Met dank aan ATV (de lokale Antwerpse Televisie) die het onder mijn aandacht bracht door me te bellen en te vragen als slachtfeest-expert. Ik weet niet of het mijn exotische naam is of mijn reputatie als de “DEXTER” op de slachtvloer die een belletje deed rinkelen bij ATV. Maar het kan ook zijn omdat mijn naam met een A begint.

Well, dont mind if I do…

Als comedian die toevallig een moslim is en toevallig ook een Antwerpenaar (dit heeft overigens totaal niets met de kwestie te maken) heb ik ook een mening. En om het een beetje behapbaar te maken voor mijn lezers heb ik mijn mening in de vorm van een lijstje gegoten.

TOP 5 over het “onverdoofd slachten debat”

5. Het is een non discussie, als je kijkt naar het welzijn van dieren zijn er misschien wel duizenden andere zaken die prioriteit hebben over de in verhouding kleine aantal “religieuze” slachtingen. Als de dierenwelzijngroepen echt hun werk willen doen, zullen ze zich moeten richten op de grote vleesproducenten en actiever moeten worden in het promoten van vegetarisch eten. In plaats van zich te richten op “hot-media” items zoals Moslim- of Joods gerelateerde items.

4. Yep, ook de Joodse gemeenschap heeft religieuze richtlijnen voor het slachten. Maar zij worden systematisch uit het nieuws gehouden, omdat er met 2 maten wordt gemeten. Kosher is the new Halal… Een oproep aan al de moslims om zich te verkleden als de Chassidische gemeenschap.

3. Doneer het geld aan armen en het liefst in het buitenland. Het is jouw geld, we leven in vrij land en je mag ermee doen wat je wilt (behalve onverdoofd slachten). Er zijn genoeg mensen in de wereld die een extraatje kunnen gebruiken. Als je het echt niet kunt verzinnen, hier een aantal voorbeelden waar het niet zo goed gaat: Syrië, Sudan, Irak, Noord-Korea, Wallonië en een gedeelte van Limburg.

2. Is dit niet één van de oudste trucs van de politieke foor? Van iets onbelangrijks, belangrijk maken om te onderhandelen of afdwalen van wat wel belangrijk is. Mark my words… Binnenkort zullen de Moslims meer belastingen moeten betalen omdat we de maatschappij “teveel” belasten.

1. “Artikel 18.
Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachten, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen zowel in het openbaar als in zijn particuliere leven zijn godsdienst of overtuiging te belijden door het onderwijzen ervan, door praktische toepassing, door eredienst en de inachtneming van geboden en voorschriften.”

Ok, conclusie van het lijstje… Ik ben geen slachtfeest expert, maar als we zo doorgaan word ik wel de grondwetboek slacht expert… Heel langzaam en duidelijk zijn we vrijheden aan het wegnemen, is dit het België waar we nu in leven? Don’t we have bigger fish to fry?

voor nog meer ongevraagde meningen, volg me op twitter: @thearbi

Groetjes,
Arbi